Workshop fysieke belasting

 

 

Doelgroep

Groepen medewerkers met fysiek zwaar werk of medewerkers die werkzaam zijn  in een risicovolle omgeving ten aanzien van fysieke belasting of stress.

U zoekt voor uw medewerkers een praktische training fysieke belasting. Het doel daarbij is dat uitgevoerde werkzaamheden zo min mogelijk nadelige fysieke gevolgen hebben.  Preventie is daarbij uitgangspunt. Medewerkers worden bij voorkeur op locatie getraind of in een praktijksituatie.

Duur

2 – 4 uur op de werkvloer

De scholing kan per dagdeel worden ingekocht, er zijn verschillende thema’s:

Inhoud

  • Thema 1 “ Fysieke belasting en de toekomst”
  • Thema 2 “fysieke belasting op het werk” is een groot deel van het dagdeel ingevuld met praktijk. Deze is altijd gekoppeld aan het leren nemen van eigen regie, veiligheid en LMRA.
  • Thema 3 “Fysieke belasting en gedragsverandering”
  • Thema 4 “Fysieke belasting en stress”, zal het accent meer liggen op het inzicht krijgen door meer achtergronden te vertellen We laten deze thema’s vooral zelf ervaren.  Thema’s worden aangereikt in een workshop / toolbox.

Opmerkingen

Na thema 1 en 2 hebben medewerkers inzicht in hoe ze zelf, relatief eenvoudig, hun werkhouding kunnen aanpassen. Dit zorgt er voor dat er minder risico is op klachten en uiteindelijk verzuim. Medewerkers leren zelfs hoe ze hun belastbaarheid op een gezonde manier kunnen vergroten. Na thema 3 en 4 hebben medewerkers inzicht in hoeverre ze zelf invloed kunnen uitoefenen op hun fysieke belasting en belastbaarheid.

Aanvang cursus

Datum en tijdstip waarop deze cursus plaatsvindt zijn in onderling overleg vast te stellen . De cursus kan overdag, in de avonduren of op zaterdagen worden verzorgd.

Locatie

Bij voorkeur verzorgt `t WEB de cursus incompany, aansluitend op uw bedrijfsspecifieke risico’s, -omstandigheden, wettelijke verplichtingen en eisen vanuit derden (bijv. certificeringen en klanten). Voorwaarde voor in company opleiden is dat er voldoende ruimte moet zijn om de cursus te verzorgen. Wanneer u liever niet incompany schoolt, bieden we trainingen aan in een van onze trainingscentra of een geschikte locatie bij u in de buurt.

Subsidies

Afhankelijk van de branche en CAO waaronder uw bedrijf werkzaam is, zijn er eventueel subsidie mogelijkheden voor deze cursus. Bij grotere projecten is het bijvoorbeeld ook mogelijk dat een deel van de opleiding subsidiabel is. `t WEB zoekt vrijblijvend voor u uit of er interessante subsidies voor u mogelijk zijn.

Prijs

`t WEB biedt maatwerk. Door te luisteren en mee te denken over uw Wensen, Eisen en Behoeften zijn wij in staat om aansprekende trainingen en opleidingen aan te bieden. Aansluitend hierop bieden we u een passend programma en voorstel aan.

Certificaat en pasje

Als men het examen met een voldoende heeft afgerond, ontvangt men een certificaat en pasje van de cursus Coördinator / Hoofd bedrijfshulpverlener