Veilig werken met een verreiker

 

 

Doelgroep

Medewerkers die werkzaamheden uitvoeren met een verreiker die een maximale capaciteit heeft tot 10 tonmeter. Door het volgen van deze cursus wordt men zich bewust van risico’s en het belang van veiligheidsvoorschriften en procedures. Deze cursus draagt bij aan veiligere werkomstandigheden voor de cursist en zijn omgeving. Bovendien kan het een bijdrage leveren aan een actief schadereductie-beleid.

Duur

2 dagdelen exclusief theorie en praktijkexamen

  • 1 dagdelen theorie
  • 1 dagdeel praktijk

Inhoud

  • Arbo wetgeving
  • Wegenverkeerswet
  • Verbrandingsmotor, onderhoud en techniek
  • Veiligheidscontroles
  • De belastbaarheid van de machine
  • Veilig werken en maneuvreren

Opmerkingen

Een essentieel onderdeel van de cursus is het opdoen van ervaring in de praktijk. Daarom is het een overweging waard om als aanvulling op het programma 30 uur training on the job aan te bieden. De uren die de deelnemer met de verreiker werkt (gewoon tijdens de eigen werktijd) worden bij gehouden in een zogenaamd: “training on the job boekje”.

Bedrijfsspecifieke reglementen- en situaties kunnen deel uitmaken van de cursus. Bijvoorbeeld vervolgopleidingen, instapeisen, groepsgrootte, et cetera).

Aanvang cursus

U kunt voor de uitvoer van de cursus voorkeurs data- en tijdstippen aangeven. De cursus kan overdag, in de avonduren of op zaterdagen worden verzorgd.

Locatie

Bij voorkeur verzorgt `t WEB de cursus in company, aansluitend op uw bedrijfsspecifieke risico’s, -omstandigheden, wettelijke verplichtingen en eisen vanuit derden (bijv. certificeringen en klanten). Wanneer u liever niet in company schoolt, bieden we trainingen aan in een van onze trainingscentra of een geschikte locatie bij u in de buurt.

Subsidies

Afhankelijk van de branche en CAO waaronder uw bedrijf werkzaam is, zijn er eventueel subsidie mogelijkheden voor deze cursus. Bij grotere projecten is het bijvoorbeeld ook mogelijk dat een deel van de opleiding subsidiabel is. `t WEB zoekt vrijblijvend voor u uit of er interessante subsidies voor u mogelijk zijn.

Prijs

`t WEB biedt maatwerk. Dit doen we door te luisteren naar uw Wensen, Eisen en Behoeften. Wij bieden vooraf een overzichtelijke en  transparante prijsopgave.

Certificaat en pasje

Na het behalen van het examen van de aanvulling, ontvangt de cursist een certificaat en pasje van de cursus Veilig werken met een verreiker.