Code 95 VCA

 

(Basisveiligheid – VOL)

Cursuscode U05

Doelgroep

Alle vrachtauto- en buschauffeurs uit de EU en vrachtauto- en buschauffeurs die in de EU werken.

CCV Code 95

Om de code 95 te verlengen volgt u 35 uur nascholing, waarvan tenminste 7 uur praktijk. Vijf jaar voor het verlopen van uw code 95 kunt u beginnen met het volgen van nascholing. De opleiding BHV voor chauffeurs is gecertificeerd als nascholingsopleiding voor beroepschauffeurs. Deelnemers aan deze opleiding kunnen de uren bijgeschreven krijgen voor hun verplichte nascholing, mits voldaan aan de voorwaarden.

Duur – Waarde

1 dag – waarde nascholing: 7 uur

2 dagen – waarde nascholing 14 uur

Duur

Afhankelijk van het kennisniveau en opgedane kennis is het mogelijk om de cursus op verschillende manieren te volgen:

 • 1 dag (of 2 dagdelen).
 • 2 dagen (of 4 dagdelen).

Inhoud

 • Regelgeving en veiligheidsregels
 • Veiligheid, overleg en inspecties
 • Preventie
 • Ongevallen en noodsituaties
 • Werkplek
 • Gevaarlijke Stoffen
 • Persoonlijke beschermingsmiddelen
 • Specifieke werkzaamheden en omstandigheden
 • Etcetera

Opmerkingen

Examens:

De examens worden digitaal afgenomen. De examinator draagt zorg voor tablets waarop het examen wordt afgenomen.

Voorleesexamens:

Op elke geschikte locatie zijn voorleesexamens Basisveiligheid (B-VCA) af te nemen. De kandidaat krijgt het examen digitaal aangeboden en draagt daarnaast een koptelefoon om de teksten gesproken ook te horen. Voor VCA-VOL zijn geen voorlees examens mogelijk.

Anderstalige cursus/examens:

Het is mogelijk om de cursus in verschillende talen te volgen, waaronder: Nederlands, Engels, Duits, Pools en Arabisch.

Examens kunt u doen in de volgende talen: B-VCA: Nederlands, Engels, Duits, Pools, Frans, Turks, Portugees, Arabisch, Roemeens, Spaans, Italiaans, Slowaaks en Hongaars. VCA-VOL: Nederlands, Engels, Duits en Frans.

Aanvang cursus

U kunt voor de uitvoer van de cursus voorkeurs data- en tijdstippen aangeven. De cursus kan overdag, in de avonduren of op zaterdagen worden verzorgd. Open inschrijvingsmogelijkheden vindt u in onze online cursuskalender.

Locatie

Bij voorkeur verzorgt `t WEB de cursus incompany, aansluitend op uw bedrijfsspecifieke risico’s, -omstandigheden, wettelijke verplichtingen en eisen vanuit derden (bijv. certificeringen en klanten). Wanneer u liever niet incompany schoolt, bieden we trainingen aan in een van onze trainingscentra of een geschikte locatie bij u in de buurt.

Subsidies

Afhankelijk van de branche en CAO waaronder uw bedrijf werkzaam is, zijn er eventueel subsidie mogelijkheden voor deze cursus. Bij grotere projecten is het bijvoorbeeld ook mogelijk dat een deel van de opleiding subsidiabel is.

`t WEB zoekt vrijblijvend voor u uit of er interessante subsidies voor u mogelijk zijn.

Prijs

`t WEB biedt maatwerk. Door te luisteren en mee te denken over uw Wensen, Eisen en Behoeften zijn wij in staat om aansprekende trainingen en opleidingen aan te bieden. Aansluitend hierop bieden we u een passend programma en voorstel aan.

Certificaat en pasje

Na het behalen van het examen ontvangt, de cursist een certificaat en pasje van de cursus.