Risicogestuurd Scholen

 

 

Doelgroep

Werkgevers en leidinggevenden die iedere medewerker een passend scholingsaanbod wil doen op het gebied van veilig werken.

Duur

Afhankelijk van de vraag

Inhoud

Risico’s die naar voren komen uit de risico-inventarisatie (RI&E)  worden gekoppeld aan bedrijfsspecifieke functieprofielen. Bij elk functieprofiel horen één of meerdere opleidingsmodules. Door deze opleidingsmodules te volgen worden risico’s zoals genoemd in de RI&E ondervangen. Het betreft een opleidingsprogramma op maat. Risico Gestuurd Scholen resulteert in duidelijkheid, minder verleturen en overzicht voor zowel werkgever als werknemer.

Desgewenst kan gekozen worden om naast een focus op risico’s, ook aandacht te schenken aan de persoonlijke ontwikkeling van medewerkers. Bijvoorbeeld door onderwerpen als computervaardigheden, effectief communiceren en leidinggeven aan het programma toe te voegen.

’t WEB is in 25 jaar uitgegroeid tot een van de grootste opleiders op het gebied van Arbo en Veiligheid van Nederland. We beschikken over een groot aanbod van opleidingen op het gebied van arbeidsomstandigheden, veiligheid en milieu. We bieden een totaalpakket van praktisch toepasbare opleidingen en adviezen, met een hoge mate van flexibiliteit.

Voorbeeld van een opleidingsmodule: 

Opleidingsmodule: Veilig werken op hoogte”

  • Wanneer werk ik op hoogte;
  • Veilig werken op daken (schuine daken);
  • Werken op klimmateriaal (steigers/ladders);
  • Welke risico’s loopt de werknemer;
  • Welke maatregelingen neemt de werknemer (afzettingen);
  • Middelen, materiaal en PBM’s (gebruik van bescherming, valbescherming).

Locatie

Bij voorkeur verzorgt `t WEB de cursus incompany, aansluitend op uw bedrijfsspecifieke risico’s, -omstandigheden, wettelijke verplichtingen en eisen vanuit derden (bijv. certificeringen en klanten). Wanneer u liever niet incompany schoolt, bieden we trainingen aan in een van onze trainingscentra of een geschikte locatie bij u in de buurt.

Subsidies

Afhankelijk van de branche en CAO waaronder uw bedrijf werkzaam is, zijn er eventueel subsidie mogelijkheden voor deze cursus. Bij grotere projecten is het bijvoorbeeld ook mogelijk dat een deel van de opleiding subsidiabel is.

`t WEB zoekt vrijblijvend voor u uit of er interessante subsidies voor u mogelijk zijn.

Prijs

`t WEB biedt maatwerk. Door te luisteren en mee te denken over uw Wensen, Eisen en Behoeften zijn wij in staat om aansprekende trainingen en opleidingen aan te bieden. Aansluitend hierop bieden we u een passend programma en voorstel aan.