Keuren van Klimmateriaal, ladders, trappen en rolsteigers

 

 

 

Doelgroep

Medewerkers die in de toekomst klimmaterieel, ladders en rolsteigers gaan keuren.

Duur

1 dag of 2 dagdelen á 4 uur

  • 1 dagdeel theorie
  • 1 dagdeel praktijk
  • Inclusief toetsing

 

Inhoud
·         De ARBO-wet

·         Inspectiepunten

·         Keuringscriteria

·         Werken op hoogte

·         Termen en definities

·         Werken met klimmateriaal in de praktijk

·         Aandachtspunten bij rolsteigers, ladders en trappen

 

 

Opmerkingen

Sinds de invoering van de Arbo-wet is het periodiek keuren van ladders, trappen en rolsteigers verplicht. De VCA-checklist eist ook een jaarlijkse keuring van klimmaterieel. De keuringen kunnen worden uitbesteed, maar mogen ook intern worden uitgevoerd door een ter zake deskundige.
Vanuit wet-en regelgeving is voorgeschreven dat alle arbeidsmiddelen die onderhevig zijn aan invloeden die de veiligheid kunnen beïnvloeden, moeten worden gekeurd en zo nodig beproefd. Om meer duidelijkheid te krijgen heeft de overheid de arbeidsmiddelen ingedeeld in 6 verschillende klassen. Arbeidsmiddelen in de klassen 0 t/m 2 mogen door een deskundig persoon binnen het bedrijf zelf worden gekeurd. Klimmaterieel en rolsteigers zijn ingedeeld in keuringsklasse 1.

’t WEB wil u er van bewust maken dat wanneer u uw eigen klimmateriaal wilt gaan keuren/inspecteren dit in overeenstemming moet zijn met de voorwaarden van uw leverancier. U dient hiervoor contact op te nemen met uw leveranciers van klimmaterialen.

Aanvang cursus

U kunt voor de uitvoer van de cursus voorkeurs data- en tijdstippen aangeven. De cursus kan overdag, in de avonduren of op zaterdagen worden verzorgd. Open inschrijvingsmogelijkheden vindt u in onze online cursuskalender.

Locatie

Bij voorkeur verzorgt `t WEB de cursus incompany, aansluitend op uw bedrijfsspecifieke risico’s, -omstandigheden, wettelijke verplichtingen en eisen vanuit derden (bijv. certificeringen en klanten). Wanneer u liever niet incompany schoolt, bieden we trainingen aan in een van onze trainingscentra of een geschikte locatie bij u in de buurt.

Subsidies

Afhankelijk van de branche en CAO waaronder uw bedrijf werkzaam is, zijn er eventueel subsidie mogelijkheden voor deze cursus. Bij grotere projecten is het bijvoorbeeld ook mogelijk dat een deel van de opleiding subsidiabel is.

`t WEB zoekt vrijblijvend voor u uit of er interessante subsidies voor u mogelijk zijn.

Prijs

`t WEB biedt maatwerk. Door te luisteren en mee te denken over uw Wensen, Eisen en Behoeften zijn wij in staat om aansprekende trainingen en opleidingen aan te bieden. Aansluitend hierop bieden we u een passend programma en voorstel aan.

Certificaat en pasje

Na het behalen van het examen ontvangt, de cursist een certificaat en pasje van de cursus.