Heftruck: Veilig werken met voorzetapparaat

 

 

Doelgroep

Medewerkers die, incidenteel dan wel dagelijks, met een heftruck met voorzetapparaat werken. Door het volgen van deze cursus krijgen deelnemers meer inzicht in het veilig werken met voorzetapparaten. Ze leren hoe risico’s tijdens het werken tot een minimum worden beperkt.

Duur

2 dagdelen inclusief examen

  • 1 dagdeel theorie
  • 1 dagdeel praktijk

Inhoud

  • Controle van voorzetapparatuur
  • De belastbaarheid van de machine
  • Onderhoud en techniek
  • Veilig werken met voorzetapparatuur

Opmerkingen

Een essentieel onderdeel van de cursus is het opdoen van ervaring in de praktijk. Daarom is het een overweging waard om als aanvulling op het programma 10 uur training on the job aan te bieden. De uren die de deelnemer met de voorzetapparatuur werkt (gewoon tijdens de eigen werktijd) worden bij gehouden in een zogenaamd rijtijdenboekje.

Bedrijfsspecifieke reglementen- en situaties kunnen deel uitmaken van de cursus. Bijvoorbeeld vervolgopleidingen, instapeisen, groepsgrootte, et cetera).

Aanvang cursus

U kunt voor de uitvoer van de cursus voorkeurs data- en tijdstippen aangeven. De cursus kan overdag, in de avonduren of op zaterdagen worden verzorgd. Open inschrijvingsmogelijkheden vindt u in onze online cursuskalender.

Locatie

Bij voorkeur verzorgt `t WEB de cursus in company, aansluitend op uw bedrijfsspecifieke risico’s, -omstandigheden, wettelijke verplichtingen en eisen vanuit derden (bijv. certificeringen en klanten). Wanneer u liever niet in company schoolt, bieden we trainingen aan in een van onze trainingscentra of een geschikte locatie bij u in de buurt.

Subsidies

Afhankelijk van de branche en CAO waaronder uw bedrijf werkzaam is, zijn er eventueel subsidie mogelijkheden voor deze cursus. Bij grotere projecten is het bijvoorbeeld ook mogelijk dat een deel van de opleiding subsidiabel is.

`t WEB zoekt vrijblijvend voor u uit of er interessante subsidies voor u mogelijk zijn.

Prijs

`t WEB biedt maatwerk. Dit doen we door te luisteren naar uw Wensen, Eisen en Behoeften. Wij bieden vooraf een overzichtelijke en  transparante prijsopgave.

 

Certificaat en pasje

 

Na het behalen van het examen van de aanvulling, ontvangt de cursist een certificaat en pasje van de cursus Aanvullende module van het desbetreffende voorzetapparaat.