DLP-R Deskundig leidinggevende projecten register

 

 

 

Doelgroep

Leidinggevenden die bij werkzaamheden worden ingezet in projecten waarbij sprake kan zijn van verontreinigde grond en/of grondwater op het gebied van bodemonderzoek en bodemsanering. Vooropleiding: MBO+ niveau door opleiding of ervaring en/of DLP.

Duur

Wanneer u geen ervaren DLP-er bent of u bent nog niet CROW 400 gecertificeerd, dan adviseren wij u voorafgaand aan de DLP-R de tweedaagse DLP cursus te volgen.

  • Er is de mogelijkheid om een examentraining te volgen; dit is een training van 1 dag waarbij alle in en outs worden behandeld.

Inhoud

De volgende onderwerpen worden behandeld:

  • Relevante wet- en regelgeving
  • Verschillende fases in het bouwproces
  • Informatiebronnen (bodem)kwaliteit en risicobeoordeling
  • Voorbeelden van asbest in bodem en verschillende ander bodemvreemd materiaal
  • Taken en verantwoordelijkheden
  • Relevante arbeidshygiëne
  • Opschalen van risicoklassen
  • Meten en meetstrategieën met bodemvochtmetingen en online concentratiemetingen

Opmerkingen

Het predicaat R-DLP wordt verkregen door het afleggen van het centrale R-DLP examen bij CROW, hierna wordt de betreffende kandidaat ingeschreven in het openbare R-DLP register.

Het examen wordt door een examinator van CROW afgenomen volgens de eind- en toets termen uit de CROW 400. Het examen bestaat uit een theorie- en praktijkdeel. Het theorie examen wordt afgenomen op verschillende locaties in het land. De aanmelding moet door de cursist zelf worden gedaan.

Het examen en de prijs van de DLP-R wordt bepaald en gefactureerd door CROW. De examenprijzen zijn op dit moment nog niet bekend bij het CROW. 

Aanvang cursus

U kunt voor de uitvoer van de cursus voorkeurs data- en tijdstippen aangeven. De cursus kan overdag, in de avonduren of op zaterdagen worden verzorgd. Open inschrijvingsmogelijkheden vindt u in onze online cursuskalender.

Locatie

Bij voorkeur verzorgt `t WEB de cursus incompany, aansluitend op uw bedrijfsspecifieke risico’s, -omstandigheden, wettelijke verplichtingen en eisen vanuit derden (bijv. certificeringen en klanten). Wanneer u liever niet incompany schoolt, bieden we trainingen aan in een van onze trainingscentra of een geschikte locatie bij u in de buurt.

Subsidies

Afhankelijk van de branche en CAO waaronder uw bedrijf werkzaam is, zijn er eventueel subsidie mogelijkheden voor deze cursus. Bij grotere projecten is het bijvoorbeeld ook mogelijk dat een deel van de opleiding subsidiabel is.

`t WEB zoekt vrijblijvend voor u uit of er interessante subsidies voor u mogelijk zijn.

Prijs

`t WEB biedt maatwerk. Door te luisteren en mee te denken over uw Wensen, Eisen en Behoeften zijn wij in staat om aansprekende trainingen en opleidingen aan te bieden. Aansluitend hierop bieden we u een passend programma en voorstel aan.

Certificaat en pasje

Na het behalen van het examen ontvangt, de cursist een certificaat.