Veilig werken met de bovenloopkraan

 

 

Doelgroep

Voor medewerkers die omwille van hun functie met een bovenloopkraan werken. Het betreft een basisopleiding waarin zowel het bedienen van de bovenloopkraan als het aanslaan van lasten worden behandeld. Na deze cursus weten de deelnemers hoe ze veilig met een bovenloopkraan kunnen werken en hoe risico’s tijdens het werken tot een minimum worden beperkt.

Duur

1 dag of 2 dagdelen inclusief examens; theorie en praktijkdeel.

  • 1 dagdeel theorie
  • 1 dagdeel praktijk

Inhoud

  • Arbo wetgeving
  • Onderhoud en belastbaarheid
  • Bediening van de kraan
  • Controle en opslag van hijsgereedschap
  • Werken met hijsgereedschappen in de praktijk

Opmerkingen

Bedrijfsspecifieke reglementen- en situaties kunnen deel uitmaken van de cursus. (bijvoorbeeld vervolgopleidingen, instapeisen, et cetera).

Aanvang cursus

U kunt voor de uitvoer van de cursus voorkeurs data- en tijdstippen aangeven. De cursus kan overdag, in de avonduren of op zaterdagen worden verzorgd. Open inschrijvingsmogelijkheden vindt u in onze online cursuskalender.

Locatie

Bij voorkeur verzorgt `t WEB de opleiding in company, aansluitend op de eisen van de arbo wetgeving. Voorwaarde voor in company opleiden is dat alle benodigde materialen aanwezig zijn en dat er voldoende ruimte moet zijn om de cursus te verzorgen.

Indien het niet mogelijk is om de opleiding incompany te verzorgen, dan wordt de opleiding op een locatie van `t WEB in uw regio gegeven.

Subsidies

Afhankelijk van de branche en CAO waaronder uw bedrijf werkzaam is, zijn er eventueel subsidie mogelijkheden voor deze cursus. Bij grotere projecten is het bijvoorbeeld ook mogelijk dat een deel van de opleiding subsidiabel is.

`t WEB zoekt vrijblijvend voor u uit of er interessante subsidies voor u mogelijk zijn.

Prijs

`t WEB biedt maatwerk. Dit doen we door te luisteren naar uw Wensen, Eisen en Behoeften. Wij bieden vooraf een overzichtelijke en  transparante prijsopgave

Certificaat en pasje

Na het behalen van het praktijk-, en theorie-examen ontvangt de cursist een certificaat.