Atex

 

Doelgroep

De opleiding ATEX BASIS is onder andere bedoeld voor operators en medewerkers productie in de petrochemie, voedingsindustrie, hout- en verfindustrie, op- en overslag of andere explosiegevaarlijke branches. Een specifieke vooropleiding is niet noodzakelijk.

Duur

1 of 2 dagdelen

Inhoud

  • ATEX wetgeving
  • Explosieve Atmosferen
  • Principes voor explosiebescherming
  • Gas- en stof eigenschappen
  • Explosieveilig materieel
  • Principes voor elektrische explosieveiligheid
  • Principes voor niet-elektrische explosieveiligheid
  • Controle, kwaliteitsbeheersing en rapportage

Opmerkingen

Bedrijfsspecifieke zaken / onderwerpen kunnen in deze training worden opgenomen. Hiervoor zal een docent contact met u opnemen om e.e.a. te bespreken. Afhankelijk van het toe te voegen aantal onderwerpen, zullen er wellicht ook een / of

meerdere dagdelen extra gepland dienen te worden.

Aanvang cursus

U kunt voor de uitvoer van de cursus voorkeurs data- en tijdstippen aangeven. De cursus kan overdag, in de avonduren of op zaterdagen worden verzorgd. Open inschrijvingsmogelijkheden vindt u in onze online cursuskalender.

Locatie

Bij voorkeur verzorgt `t WEB de cursus incompany, aansluitend op uw bedrijfsspecifieke risico’s, -omstandigheden. Wanneer u liever niet incompany schoolt, bieden we trainingen aan in een van onze trainingscentra of een geschikte locatie bij u in de buurt.

Subsidies

Afhankelijk van de branche en CAO waaronder uw bedrijf werkzaam is, zijn er eventueel subsidie mogelijkheden voor deze cursus. Bij grotere projecten is het bijvoorbeeld ook mogelijk dat een deel van de opleiding subsidiabel is.

`t WEB zoekt vrijblijvend voor u uit of er interessante subsidies voor u mogelijk zijn.

Prijs

`t WEB biedt maatwerk. Door te luisteren en mee te denken over uw Wensen, Eisen en Behoeften zijn wij in staat om aansprekende trainingen en opleidingen aan te bieden. Aansluitend hierop bieden we u een passend programma en voorstel aan.

Certificaat en pasje

Na de cursus Veilig Tillen ontvangt de cursist een certificaat van deelname.