Menu
Wat is intern transport uitgelegd thumbnail
LinkedIn
Facebook
Twitter
Intern transport is zoals de naam al zegt. Het transporteren van goederen of middelen intern in het bedrijf. Het omvat alles wat moet worden vervoert op eigen terrein van het bedrijf.

Inhoudsopgave

Zo zullen er een aantal voorbeelden worden toegelicht over intern transport en zal extern transport ook aan bod komen. Binnen het intern transport kennen we zowel vaste constructies als vervoersvoertuigen.

Intern transport uitgelegd

Voor het verplaatsen van materiaal wordt intern transport ingezet. Intern betekend ‘van binnen’ of ‘aan de binnenkant’. Denk aan het vervoer van grondstoffen van de opslaglocatie naar de productie. Ook van het transporteren van het eindproduct naar het magazijn.

Intern transport reachtruck in magazijn

Wat is dan extern transport eigenlijk?

Extern transport is het vervoeren van goederen en middelen buiten je bedrijfsterrein om. Dit geldt voor zowel het binnenland als het buitenland. Externe transportmiddelen zijn:

  • Scheepvaart
  • Containerkranen
  • Aanhangwagens
  • Trein
  • Vrachtwagen
  • Vrachtvliegtuig
scheepsvaart extern transport

Voorbeelden van intern transportmiddelen

Om goederen te vervoeren op eigen terrein wordt er in het magazijn veelal gebruik gemaakt van een heftruck, een reachtruck of een palletwagen. Ook kan het met vaste constructies, zoals een goederentrein of lopende band.

Een reachtruck is wendbaarder dan een heftruck, maar een reachtruck is niet bedoeld om er buiten mee te rijden. Dit is vanwege de massieve banden. In een ander artikel lichten wij 7 verschillende intern transportmiddelen toe.

Heb jij een vraag en/of een opmerking? Neem dan contact met ons op!

Afronding

Voor intern transport is veiligheid ontzettend belangrijk. Zo is het van groot belang dat medewerkers weten hoe zij veilig om moeten gaan met de interne transportmiddelen, zoals heftruck, palletwagens en stapelaars. Er zijn veel manieren om veilig te werken met intern transport. Vaak wordt dit toegelicht tijdens een in-company training wanneer de instructeur aanwezig is of is het reeks vastgelegd in het RI&E.
LinkedIn
Facebook
Twitter
Anderen zijn ook
geïnteresseerd in:
Cursuskalender

Voorkom verlopen certificaten en selecteer direct een cursus. Schrijf je in via onze cursuskalender!