Menu
Het verschil tussen SCIOS Scope 10 en NEN 3140
LinkedIn
Facebook
Twitter
Steeds meer mensen vragen wat het verschil is tussen de SCIOS scope 10 en NEN 3140. Ze worden ook met de dag relevanter. Dat is ook logisch, want het gaat indirect over de algehele werkveiligheid van de medewerkers.

Inhoudsopgave

‘SCIOS Scope 10 vs NEN 3140’: wat de verschillen zijn en wat moet je weten lees je hier. Eerst worden beide toegelicht en daarna wordt het verschil uitgelegd.

Wat is SCIOS Scope 10?

SCIOS staat voor ‘Stichting Certificering Inspectie en Onderhoud van Stookinstallaties.’. SCIOS is een stichting die certificatieregeling voor inspectie en onderhoud beheerd. Specifieker gezegd de onderhoud aan technische installaties.

Wat is NEN 3140?

NEN 3140 is de norm voor veiligheid omtrent elektrotechniek met spanningen tot 1500 volt – of wisselspanningen tot 1000 volt. Bedrijven zijn niet verplicht om NEN 3140 gecertificeerd te zijn, maar volgens de Arbowet zijn bedrijven wél verplicht om te zorgen voor een veilige werkomgeving.

NEN en ISO logo informatie

Het is geen wereld van verschil. In de praktijk is vaak te zien dat deze inspecties overlappen en dus worden gecombineerd. Dit heeft een voordeel dat het kosten besparend is. Wij hebben een artikel dat dieper ingaat op de Europese eisen van NEN 3140 als dit ook interessant is.

Het verschil tussen SCIOS Scope 10 en NEN 3140 uitgelegd

Met SCIOS scope 10 wordt de algehele brandveiligheid van elektrische apparaten en omgevingen geïnspecteerd. Met NEN 3140 wordt de algehele veiligheid van de werkomgeving met betrekking tot elektriciteit geïnspecteerd.

  • SCIOS Scope 10: brandveiligheid
  • NEN 3140: veiligheid werkomgeving

Heb jij een vraag en/of een opmerking? Neem dan contact met ons op!

Afronding

Samengevat gaat NEN 3140 over de veiligheid van de werkomgeving en SCIOS scope 10 over de brandveiligheid van installaties en apparaten.
LinkedIn
Facebook
Twitter
Anderen zijn ook
geïnteresseerd in:
Cursuskalender

Voorkom verlopen certificaten en selecteer direct een cursus. Schrijf je in via onze cursuskalender!