Menu
VCA Diploma opvragen CDR SSVV stappenplan
LinkedIn
Facebook
Twitter
Het kan wel eens voorkomen dat een VCA diploma spoorloos verdwijnt. Gelukkig is deze eenvoudig online op te vragen. Zo kan je binnen een paar minuten deze al op je beeldscherm krijgen. In dit stappenplan lichten we toe hoe je je VCA diploma kan opvragen uit het VCA diploma register.

Inhoudsopgave

Meestal is er in mei en juli de meeste vraag naar hoe een VCA weer kan worden verkregen wanneer deze is zoekgeraakt. Ook zijn mensen soms benieuwd hoe het zit met de geldigheid van de VCA diploma.

Wat is het VCA register

Het VCA register is een databank. Hierin staan alle behaalde VCA certificaten en diploma’s opgeslagen. Dit is erg handig om snel terug te zien wie een VCA diploma bezit en wanneer deze verloopt (geldigheid). Zo kan iedereen op deze manier zelf een VCA certificaat opvragen.

Stappenplan voor VCA diploma opvragen

Het opvragen kan op de site van centraal diploma register. Hier vul je je achternaam en geboortedatum in – of het vca diplomanummer – en de gegevens worden getoond. In 5 stappen kan je dit eenvoudig zelf doen.

1. De juiste gegevens bij de hand

Zorg ervoor dat je de juiste gegevens bij de hand hebt. Dit zijn de betreffende achternaam en geboortedatum of het VCA-diplomanummer.

2. Navigeer naar de website

De gegevens vul je in op de website van CDR SSVV. Klik op de link of typ in de adresbalk ‘cdr.ssvv.nl’ en druk op enter.

3. Geef aan waarop je wilt zoeken

Vervolgens selecteer je waarop je wilt zoeken. 1) op een naam en geboortedatum of 2) op het VCA diplomanummer voor je VCA diploma opvragen.

4. Vul je gegevens in

Vervolgens vul je de gegevens in het zoekveld in.

4a. VCA diplomanummer

figuur 1: Diploma zoeken VCA diplomanummer (CDR)

4b. Geboortedatum

figuur 2: Diploma zoeken geboortedatum (CDR)

5. Controleer de gegevens

Als laatste is het belangrijk om te controleren of het om de juiste persoon gaat en als de gegevens juist zijn. De volgende gegevens worden daarin getoont:

  • Diplomanaam
  • Type diploma (vb. VCA Basis)
  • Opleidingsinstelling
  • Examendatum
  • Geldigheid
  • Taal

Heb jij een vraag en/of een opmerking? Neem dan contact met ons op!

Afronding

Als het goed is heb je nu je VCA gegevens voor je nadat je je geboortedatum of je VCA diplomanummer hebt ingevuld op de website van het SSVV. Kom je er nog steeds niet uit of kan jij je VCA diploma niet vinden in het register? Neem dan even contact op met ons. Wij kijken graag met je mee.
LinkedIn
Facebook
Twitter
Anderen zijn ook
geïnteresseerd in:
Cursuskalender

Voorkom verlopen certificaten en selecteer direct een cursus. Schrijf je in via onze cursuskalender!