Menu
Bedrijf VCA Gecertificeerd achterhalen thumbnail
LinkedIn
Facebook
Twitter
VCA heeft als doel om ongevallen te voorkomen door veiligheid als uitgangspunt te nemen. Veel bedrijven willen weten of een bedrijf VCA is gecertificeerd. Door de jaren heen hebben wij veel mensen en bedrijven van VCA voorzien. Een vraag die veel gesteld is, is hoe je kan zien welke bedrijven VCA gecertificeerd zijn.

Inhoudsopgave

Om erachtere te komen of een bedrijf VCA gecertificeerd is, kan je het bedrijf opzoeken in het CCR register van het SSVV. Hoe je dit doet wordt in dit artikel uitgelegd. Hierin kan je eenvoudig een overzicht opvragen van VCA gecertificeerde bedrijven.

Wat is VCA

VCA staat voor ‘Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers’ en is in veel sectoren en beroepen niet weg te denken. Dan hebben wij het niet alleen over medewerkers die over hun VCA certificaat beschikken, maar ook over bedrijven. Meer hierover lees je hier: VCA uitgelegd. ‘t WEB Bedrijfsopleidingen biedt een reekts van VCA opleidingen aan.

Het Centraal Certificaten Register

Het Centraal Certificaten Register – ofwel CCR – is er om te zien of een bedrijf VCA gecertificeerd. Hier kan je een overzicht vinden van VCA bedrijven.

VCA gecertificeerde bedrijven

Wellicht kan het zo zijn dat je sterretjes ziet achter de naam ‘VCA’. Dan vraag je je misschien af: Wat is het verschil tussen VCA** en VCA*? VCA* is bedoeld voor onderaannemers. VCA** is bedoeld voor de hoofdaannemer. In dit register zijn de volgende certificaten te vinden:

  • VCA-certificaal
  • VCO-certificaat
  • VCU-certificaat

Om te beginnen navigeer je naar de website van SSVV. Hier kan je een VCA gecertificeerd bedrijf zoeken. Vul de ‘plaatsnaam‘ in en de naam van het bedrijf. Wanneer je de plaatsnaam hebt ingevuld, zal je zoekterm automatisch worden afgemaakt bij de ‘bedrijfsnaam‘. Vervolgens klik je op ‘zoeken‘ en dan verschijnt het overzicht.

Register VCA CCR van het SSVV

Een onderdeel van het SSVV

De Stichting Samenwerken voor Veiligheid (SSVV) is een soort opleidingsgids. Deze verstrekt informatie aan opdrachtgevers en opdrachtnemers omtrent risicovolle werkzaamheden. Dit is ontzettend belangrijk voor de algehele veiligheid van het bedrijf.

SSVV assesment
(bron: https://www.ssvv.nl/certificatie)

VCA diploma opvragen als persoon

Niet alleen kan je zien welk bedrijf VCA gecertificeerd is, maar kun je ook het VCA diploma opvragen van personen. Zo kom je erachter welke personen VCA gecertificeerd zijn.

Wat je allemaal kan vinden in het CCR register

Bij het CCR register ben je op de juiste plek voor je overzicht VCA bedrijven. Zo kan je een overzicht te zien krijgen va VCA gecertificeerde bedrijven. Als je een bedrijf zoekt zal je een vijftal zaken te zien krijgen. Hieronder staan deze 5 gegevens benoemd:

Logo van het CCR

1: Bedrijfsgegevens

Onder bedrijfsgegevens is te zien waar het bedrijf is gevestigd. Zo zie je de plaats, locatie en het adres van deze organisatie.

2: Nevenvestiging(en)

Onder nevenvestigingen is te zien of het bedrijf andere vestigingen heeft die hieronder vallen. Wanneer dit niet het geval is zal je hier ook de bedrijfsgegevens te zien krijgen.

3: Type en geldigheid

Dit is wellicht het belangrijkste stukje informatie. Hier kan je lezen het zit met het type en geldigheid van het certificaat. Zo is het te zien bij welke instelling het certificaat is behaald, het registratienummer van het certificaat en tot wanneer deze geldig is.

4: NACE-Code(s)

Wat is de NACE code? De NACE code is een code die door de Europese Unie worden toegekend aan een bepaalde klasse van economische activiteiten. Een complete lijst van NACE codes is te zien op de website van de belastingdienst.

5: Scope

De scope omvat hetgeen wat ze verlenen. Het omvat de risicovolle werkzaamheden van het bedrijf. Dit is veelal ook de eerste fase in het VCA proces – het vaststellen van de scope. Als voorbeeld een bedrijf uit Utrecht. Deze heeft de volgende twee scopes:

  1. Het aanbrengen van brandwerende / vloeistofdichte / begaanbare / berijdbare afwerkingslagen.
  2. Het aanbrengen van vloeistofdichte / begaanbare / berijdbare afwerkingslagen.

Heb jij een vraag en/of een opmerking? Neem dan contact met ons op!

LinkedIn
Facebook
Twitter
Anderen zijn ook
geïnteresseerd in:
Cursuskalender

Voorkom verlopen certificaten en selecteer direct een cursus. Schrijf je in via onze cursuskalender!