Menu
MVK opleiding
LinkedIn
Facebook
Twitter
De MVK opleiding gaat voornamelijk in over veiligheid. Zo worden MVK’ers ingezet als veiligheidskundigen. Het is ontzettend belangrijk dat er toezicht wordt gehouden op de uitvoering van veiligheidsbeleid. Vooral dat deze worden bijgesteld waar nodig.

Inhoudsopgave

Veilig werken is iets wat in een moderne tijd veel meer tot het licht komt. Tijdens de mvk opleiding leer je bijvoorbeeld risico’s te herkennen en in welke mate deze te beheersen zijn.

Wat kun je met een MVK opleiding

Binnen bedrijven aan de slag als Veiligheidskundige, V&G coördinator, Safety Champ, QSHE medewerker, medewerker veiligheid, gezondheid en milieu. Als veiligheidskundige beschik je over kennis van veiligheid, gezondheid en milieu. Daarbij weet je wat je rol is als preventiekundige binnen het bedrijf, met wie je samen moet werken op het vlak van veiligheid en welke externe deskundigheid beschikbaar is.

Verschil tussen MVK en HVK

Een middelbaar veiligheidskundige zit direct in het werkveld. Een HVK’er aan de andere kant is meer sturende. Zo geven zij vaak de leiding en zijn ze voornamelijk adviserend. Verder mag een hvk’er bijvoorbeeld ook RI&E’s (Risico Inventarisatie en Evaluatie) opstellen.

Wat is een MVK opleiding

Een MVK opleiding is op mbo-niveau. hier leer je omgaan met risico’s en het inventariseren van deze risico’s. In de meeste gevallen is dit een continue proces.

Wat is een HVK opleiding

Naast MVK is er ook een zwaardere opleiding – namelijk HVK. Deze opleiding is op HBO niveau en gaat dieper in op de materie dan de MVK-opleiding.

Verschil tussen MVK en HVK

Wat doet een Veiligheidskundige?

Als veiligheidskundige ben je op de hoogte van RI&E en weet je wat een RI&E inhoudt. Hierbij is het met name belangrijk dat je weet je hiermee als preventiekundige kunt doen en wat een Plan van Aanpak is. Daar komt bij dat je op de hoogte bent van de actuele wetgevingen en normen. Het is met name belangrijk dat je hier rekening mee houdt tijdens de uitvoering van je werk.

Hoe lang duurt een MVK opleiding?

De duur van een MVK opleiding kan erg verschillen. Bij ‘t WEB opleidingen is deze opleiding tussen de 9 en 12 maanden in totaal. Vragen over MVK en HVK kunt u altijd geheel vrijblijvend stellen aan een van onze opleidingscoördinatoren.

Het kader MVK opleiding

Binnen het kader van MVK valt met name het inventariseren van de veiligheidsaspecten van een bedrijf of organisatie. Verder is de MVK opleiding een handige bijkomstigheid voor leidinggevenden op de werkvloer, zodat ook zij zich bewust zijn van de aspecten rondom het kader van MVK.

Middelbare veiligheidskunde mvk

Dus wanneer je interesse hebt in een opleiding MVK om zo de algehele veiligheid naar een hoger niveau te brengen als veiligheidskundige. Of liever meer een leidinggevende rol in trend van HVK. Neem dat contact op met een van onze opleidingscoördinatoren en ontdek wat het beste bij jou past.

Heb jij een vraag en/of een opmerking? Neem dan contact met ons op!

LinkedIn
Facebook
Twitter
Maatwerk van ’t WEB? Nieuwe combinaties

Wij worden steeds enthousiaster over ons maatwerk en willen niet anders meer. Met ons maatwerk zorgen wij namelijk voor nieuwe combinaties die aansluiten bij jouw organisatie. ’t WEB gaat hierbij de standaard voorbij en we maken je graag deelgenoot van al onze nieuwe bevindingen op het gebied van opleiding en advies.

logo 't WEB
Anderen zijn ook
geïnteresseerd in:
Cursuskalender

Voorkom verlopen certificaten en selecteer direct een cursus. Schrijf je in via onze cursuskalender!