Menu
Voorwerpen in je EHBO doos
LinkedIn
Facebook
Twitter
Wat moet er nou eigenlijk in zo’n EHBO-koffer zitten? En wat is het verschil eigenlijk tussen EHBO-kit A en B. Door de jaren heen hebben wij veel trainingen mogen geven voor BHV.

Inhoudsopgave

Je wilt echt dat er tijdens een ongeval een EHBO koffer aanwezig is die de juiste voorwerpen en hulpmiddelen bevat. Maar wat is dat precies? Dat leggen wij je uit.

In een EHBO doos zitten een aantal voorwerpen die onmisbaar zijn voor het helpen van mensen. In dit artikel benoemen wij 14 voorwerpen die essentieel zijn in jouw EHBO-kit.

Wat is EHBO

Eerste hulp bij ongevallen – ofwel EHBO – is zoals de naam zegt: het verlenen van eerste hulp. Hiervoor hoef je niet medisch opgeleid te zijn. Zo weet een EHBO’er hoe hij of zij iemand kan reanimeren tijdens een hartaanval. ’t WEB verzorgt de BHV opleiding voor bedrijven. Zowel in-company als op onze eigen locatie. Hier zal je leren hoe je met de BHV koffer kan werken.

Ook kan een EHBO’er bloedingen stoppen, brandwonden behandelen en letsels behandelen. Zo kan de schade worden beperkt. Een ambulance medewerker kan het dan overnemen.

Het verschil tussen EHBO koffer A en B

Het verschil tussen EHBO koffer A en B is dat koffer A meerdere varianten en aantallen van hetzelfde product heeft. Bijvoorbeeld koffer B die 3 verschillende grootte pleisters heeft en koffer A die er wel 6 heeft. Zo heeft koffer A meer voorwerpen aanwezig in de koffer, zoals:

  • Extra snelverband
  • Extra desinfectie
  • Extra kompressen
  • Extra steunwindsels
  • Extra mitella’s
  • Extra gaasjes

Goed om te weten is dat koffer A de meest verkochte EHBO-koffer is. Zo kennen we ook de BHV-koffer. Deze is kleiner dan koffer A, is door het Oranje Kruis goedgekeurd en beschikt over al het materiaal dat nodig is voor kleine calamiteiten op werk.

De EHBO-kit inhoud

Voor de inhoud van de EHBO koffer voor BHV is het belangrijk dat deze periodiek wordt gekeurd. Zo ben je ervan verzekerd dat de inhoud van de koffer nog compleet is. Voor meer handige hulpmiddelen voor BHV raden wij dit artikel aan. Wat er in een BHV koffer aanwezig moet zijn is als volgt:

  1. Pincet (Fijne splinterpincet)
  2. Schaar (Fijne schaar)
  3. Zwachtel
  4. Verbandschaar
  5. Handschoenen (Eerste hulp handschoenen)
  6. Wondsnelverband
  7. Universeel windsel
  8. Desinfectiemiddel (Met alcoholdoekje)
  9. Steriel gaaskompres
  10. Kleefpleisters
  11. Driehoeksverbanden
  12. Veiligheidsspelden
  13. Steunwindsels
  14. Overzichtenlijst

Wat staat er precies op de overzichtenlijst (14)? Op deze lijst staat wat bijvoorbeeld er allemaal aanwezig is in de doos en een reeks handige telefoonnummers om te bellen in het geval van nood.

Heb jij een vraag en/of een opmerking? Neem dan contact met ons op!

Afronding

Het is nooit verkeerd om extra hulpmiddelen in je EHBO koffertje te hebben. Zo kan een tekentang erg handig zijn als er sprake is van een tekenbeet waar de teek nog in de huid zit. Verder wordt een ‘coldpack’ als erg prettig ervaren wanneer iemand een kneuzing heeft. Sommige raden ook een isolatiedeken deken aan dat tegen de kou beschermd. Aanvullend is wondzalf handig. Dit is ontstekingswerend en is voor het afdekken van een wond. Tot slot kan een oogspoelfles een geweldig hulpmiddel zijn.
LinkedIn
Facebook
Twitter
Anderen zijn ook
geïnteresseerd in:
Is een heftruck certificaat verplicht?
Is een heftruck certificaat verplicht?

Is een heftruck certificaat verplicht volgens de wet? In Nederland is een heftruckcertificaat niet wettelijk verplicht. Er is geen specifieke regelgeving die

Cursuskalender

Voorkom verlopen certificaten en selecteer direct een cursus. Schrijf je in via onze cursuskalender!